I am asked to move the default configuration of my team project from Eclipse to Intellij. I have never do server configuration for tomcat so i am confused to convert the eclipse configuration to Intellij IDEA. I have successfully get page that tomcat server installed for default tomcat, but when i use the team project tomcat configuration i get this error:
19-Jul-2017 09:45:38.903 SEVERE [Catalina-startStop-1] org.apache.catalina.core.ContainerBase.startInternal A child container failed during start
java.util.concurrent.ExecutionException: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardEngine[Catalina].StandardHost[localhost].StandardContext[]]
at java.util.concurrent.FutureTask.report(FutureTask.java:122)
at java.util.concurrent.FutureTask.get(FutureTask.java:192)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.startInternal(ContainerBase.java:915)
at org.apache.catalina.core.StandardHost.startInternal(StandardHost.java:871)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.start(LifecycleBase.java:145)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase$StartChild.call(ContainerBase.java:1407)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase$StartChild.call(ContainerBase.java:1397)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardEngine[Catalina].StandardHost[localhost].StandardContext[]]
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.start(LifecycleBase.java:162)
... 6 more
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [org.apache.catalina.webresources.StandardRoot@50d3c660]
at org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStart(StandardContext.java:4969)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.startInternal(StandardContext.java:5099)
... 6 more
Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: The main resource set specified [C:\PR\tools\apache-tomcat-8.0.37 - Admin Bo\webapps\pr-admin] is not valid
at org.apache.catalina.webresources.StandardRoot.createMainResourceSet(StandardRoot.java:727)
at org.apache.catalina.webresources.StandardRoot.startInternal(StandardRoot.java:688)
... 9 more
19-Jul-2017 09:45:38.904 SEVERE [main] org.apache.catalina.core.ContainerBase.startInternal A child container failed during start
java.util.concurrent.ExecutionException: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardEngine[Catalina].StandardHost[localhost]]
at java.util.concurrent.FutureTask.report(FutureTask.java:122)
at java.util.concurrent.FutureTask.get(FutureTask.java:192)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.startInternal(ContainerBase.java:915)
at org.apache.catalina.core.StandardEngine.startInternal(StandardEngine.java:262)
at org.apache.catalina.core.StandardService.startInternal(StandardService.java:441)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.startInternal(StandardServer.java:787)
at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:629)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:351)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:485)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardEngine[Catalina].StandardHost[localhost]]
at org.apache.catalina.core.ContainerBase$StartChild.call(ContainerBase.java:1407)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase$StartChild.call(ContainerBase.java:1397)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: A child container failed during start
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.startInternal(ContainerBase.java:923)
at org.apache.catalina.core.StandardHost.startInternal(StandardHost.java:871)
... 6 more
19-Jul-2017 09:45:38.905 SEVERE [main] org.apache.catalina.startup.Catalina.start The required Server component failed to start so Tomcat is unable to start.
org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardServer[8001]]
at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:629)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardService[Catalina]]
at org.apache.catalina.core.StandardServer.startInternal(StandardServer.java:787)
... 7 more
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to start component [StandardEngine[Catalina]]
at org.apache.catalina.core.StandardService.startInternal(StandardService.java:441)
... 9 more
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: A child container failed during start
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.startInternal(ContainerBase.java:923)
at org.apache.catalina.core.StandardEngine.startInternal(StandardEngine.java:262)
... 11 more
19-Jul-2017 09:45:38.909 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.pause Pausing ProtocolHandler ["http-nio-8000"]
19-Jul-2017 09:45:38.909 INFO [main] org.apache.catalina.core.StandardService.stopInternal Stopping service Catalina
19-Jul-2017 09:45:38.911 INFO [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.destroy Destroying ProtocolHandler ["http-nio-8000"]
19-Jul-2017 09:45:38.911 SEVERE [main] org.apache.coyote.AbstractProtocol.destroy Failed to destroy end point associated with ProtocolHandler ["http-nio-8000"]
java.lang.NullPointerException
at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint.releaseCaches(NioEndpoint.java:316)
at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint.unbind(NioEndpoint.java:492)
at org.apache.tomcat.util.net.AbstractEndpoint.destroy(AbstractEndpoint.java:821)
at org.apache.coyote.AbstractProtocol.destroy(AbstractProtocol.java:551)
at org.apache.catalina.connector.Connector.destroyInternal(Connector.java:1023)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.destroy(LifecycleBase.java:292)
at org.apache.catalina.core.StandardService.destroyInternal(StandardService.java:589)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.destroyInternal(StandardServer.java:877)
at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:633)
19-Jul-2017 09:45:38.913 SEVERE [main] org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStop Error stopping static Resources
org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to stop component [org.apache.catalina.webresources.StandardRoot@50d3c660]
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.stop(LifecycleBase.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStop(StandardContext.java:4995)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.stopInternal(StandardContext.java:5576)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.stop(LifecycleBase.java:221)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.destroy(LifecycleBase.java:259)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.removeChild(ContainerBase.java:832)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.destroyInternal(ContainerBase.java:1012)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.destroyInternal(ContainerBase.java:1012)
at org.apache.catalina.core.StandardService.destroyInternal(StandardService.java:604)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.destroyInternal(StandardServer.java:877)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: An invalid Lifecycle transition was attempted ([before_stop]) for component [org.apache.catalina.webresources.FileResourceSet@76b0bfab] in state [INITIALIZED]
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.invalidTransition(LifecycleBase.java:395)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.stop(LifecycleBase.java:208)
at org.apache.catalina.webresources.StandardRoot.stopInternal(StandardRoot.java:740)
... 21 more
19-Jul-2017 09:45:38.918 WARNING [main] org.apache.catalina.util.LifecycleBase.destroy Calling stop() on failed component [org.apache.catalina.webresources.StandardRoot@50d3c660] to trigger clean-up did not complete.
org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to stop component [org.apache.catalina.webresources.StandardRoot@50d3c660]
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.stop(LifecycleBase.java:233)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.destroy(LifecycleBase.java:259)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.destroyInternal(StandardContext.java:5655)
at org.apache.catalina.core.StandardService.destroyInternal(StandardService.java:604)
Caused by: org.apache.catalina.LifecycleException: An invalid Lifecycle transition was attempted ([before_stop]) for component [org.apache.catalina.webresources.FileResourceSet@76b0bfab] in state [INITIALIZED]
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.invalidTransition(LifecycleBase.java:395)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.stop(LifecycleBase.java:208)
at org.apache.catalina.webresources.StandardRoot.stopInternal(StandardRoot.java:740)
... 20 more
Disconnected from server
How to resolve this error? I have googling it for similar problem, it is say have dependencies problem. But i don't know how to check the what jar that have dependencies problem in here. Thank you
Addition: Here the successful log message from running the server from eclipse IDE:
Jul 19, 2017 9:37:12 AM org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule begin
WARNING: [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host/Context} Setting property 'source' to 'org.eclipse.jst.jee.server:pr-admin' did not find a matching property.
Jul 19, 2017 9:37:12 AM org.apache.catalina.startup.VersionLoggerListener log
INFO: Server version: Apache Tomcat/8.0.37
INFO: Server built: Sep 1 2016 10:01:52 UTC
INFO: Server number: 8.0.37.0
INFO: OS Name: Windows 10
INFO: OS Version: 10.0
INFO: Architecture: amd64
INFO: Java Home: C:\PR\tools\jdk1.8.0\jre
INFO: JVM Version: 1.8.0_101-b13
INFO: JVM Vendor: Oracle Corporation
INFO: CATALINA_BASE: C:\PR\workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.core\tmp0
INFO: CATALINA_HOME: C:\PR\tools\apache-tomcat-8.0.37
INFO: Command line argument: -Dcatalina.base=C:\PR\workspace\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.core\tmp0
INFO: Command line argument: -Dcatalina.home=C:\PR\tools\apache-tomcat-8.0.37
INFO: Command line argument: -Dwtp.deploy=C:\PR\workspace
INFO: Command line argument: -Djava.endorsed.dirs=C:\PR\tools\apache-tomcat-8.0.37\endorsed
INFO: Command line argument: -Duser.timezone=Asia/Jakarta
INFO: Command line argument: -Dfile.encoding=utf-8
Jul 19, 2017 9:37:12 AM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener lifecycleEvent
INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library.path: C:\PR\tools\jdk1.8.0\bin;C:\windows\Sun\Java\bin;C:\windows\system32;C:\windows;C:/Program Files/Java/jre1.8.0_121/bin/server;C:/Program Files/Java/jre1.8.0_121/bin;C:/Program Files/Java/jre1.8.0_121/lib/amd64;C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Program Files (x86)\Intel\iCLS Client\;C:\Program Files\Intel\iCLS Client\;C:\windows\system32;C:\windows;C:\windows\System32\Wbem;C:\windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;c:\Program Files\Intel\WiFi\bin\;c:\Program Files\Common Files\Intel\WirelessCommon\;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\DAL;C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\DAL;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\IPT;C:\Program Files\Intel\Intel(R) Management Engine Components\IPT;C:\Program Files\TortoiseSVN\bin;C:\Program Files\PuTTY\;C:\PR\tools\apache-maven-3.3.9\bin;C:\Program Files\nodejs\;C:\Users\Sky\AppData\Local\Android\Sdk\tools\bin\node_modules\appium;C:\Android\sdk\platform-tools\;C:\Android\sdk\tools\;C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_121\bin;C:\Gradle\gradle-4.0.1\bin;C:\Ruby24-x64\bin;C:\Users\Sky\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;;C:\Program Files (x86)\Microsoft VS Code\bin;C:\Users\Sky\AppData\Roaming\npm;C:\PR\eclipse-jee-neon-1-win32-x86_64;;.
Jul 19, 2017 9:37:12 AM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-nio-8000"]
Jul 19, 2017 9:37:13 AM org.apache.tomcat.util.net.NioSelectorPool getSharedSelector
INFO: Using a shared selector for servlet write/read
Jul 19, 2017 9:37:13 AM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 1301 ms
Jul 19, 2017 9:37:13 AM org.apache.catalina.core.StandardService startInternal
INFO: Starting service Catalina
Jul 19, 2017 9:37:13 AM org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/8.0.37
Jul 19, 2017 9:37:21 AM org.apache.catalina.core.ApplicationContext log
INFO: No Spring WebApplicationInitializer types detected on classpath
Jul 19, 2017 9:37:21 AM org.apache.catalina.core.ApplicationContext log
INFO: Initializing Spring root WebApplicationContext
Updated: Now i can run the server but i have this error in event log: Application Server was not connected before run configuration stop, reason: java.io.IOException: Failed to retrieve RMIServer stub: javax.naming.CommunicationException [Root exception is java.rmi.ConnectIOException: error during JRMP connection establishment; nested exception is: java.io.EOFException]
Also i get the warning 19-Jul-2017 13:04:49.941 WARNING [main] org.apache.catalina.core.StandardServer.await StandardServer.await: Invalid command '' received 19-Jul-2017 13:04:49.941 WARNING [main] org.apache.catalina.core.StandardServer.await StandardServer.await: Invalid command 'JRMI' received
Upvotes: 4
Views: 10335
When tomcat is not showing in intellij . Make sure to follow below steps
1} You should Install Tomcat and TomEE Integration plugin.
File –>> Settings –>> Type Plugin –>> Make sure Tomcat and TomEE Integration should be checked. Otherwise, you should install the plugin by clicking Install JetBrains Plugin button.
2} Make sure to add Deployment related in Edit Configuration for your project
3} Then start the tomcat.
Hope it works!
Upvotes: 0
Put the deployment into the current project directory or folder all permission
Upvotes: 1
Just you can try to again reconfigure your tomcat .
To configure tomcat in intellij its quite different than that in eclipse
Go to Edit Configuration and complete the configuration as shown in image below
Upvotes: 0
You have probably added something not valid into the lib folder of your server.
May be the version of your maven dependencies are not supporting your tomcat version.
What you can try is :
Upvotes: 1